VÅRA BÄSTA TIPS FÖR SOMMARHÅRET!

Semestern är här och visst låter solblekt hår härligt. Vill du behålla din fina färg, vårda eller har du Hairtalk isatt? Här är våra tre bästa tips för att ta hand om ditt hår i sommar.

# 01 EN DAG PÅ STRANDEN

Saltvatten i sig är inte farligt för håret, men i kombination med solen sliter det mycket. Håret bleks snabbare och pigmenten man färgat med går ur och håret blir gärna missfärgat. Även ett dopp i poolen kan ställa till det, särskilt för ljusare hår. Efter sommaren får vi flera besök på salongen av blondiner som blivit gröna i håret. En myt är att det blir grönt av att bada i klor men egentligen beror missfärgningen på att kopparsalter i vattnet tränger in i hårstråna och skapar en kemisk reaktion.

Lösningen är att mätta håret. Ha i en inpackning i håret innan du åker till stranden, då gärna tillsammans med en olja. På så sätt mättar du håret och då kommer strålarna inte att skada håret lika mycket. Sätt upp eller fläta håret och låt inpackningen sitta i tills du kommer hem och duschar.

VI REKOMMENDERAR

Living Proof - Restore Mask. En djupgående mask som reparerar torrt eller skadat hår genom att ge näring åt varje hårstrå och göra håret sundare, starkare och blankare. Efter endast en användning är håret 20 ggr starkare med 95 % mindre skador på håret.

# 02 BEHÅLL DIN FÄRG I HÅRET DU GJORDE INFÖR SOMMAREN

Ta hand om din färg som du gjorde inför sommaren. Det är så tråkigt att några veckor senare inse att färgen försvunnit ur håret eller blivit missfärgat.

Det absolut bästa är att ha en snygg hårsjal eller en hatt ute i solen för att skydda håret. Nästa tips är att underhålla håret med vårdande färginpackningar när du tvättar håret.

När håret är öppet och du lägger in pigment blir det mättat, och då kommer inte det gamla pigmentet att läcka ut på samma sätt, eftersom du tillsätter nytt.  Gör du det här en gång i veckan är risken mindre att du har missfärgat hår vid sommarens slut.

Eftersom de här inpackningarna inte sliter på håret kan du ha dem i håret varje gång du tvättar. Du kan också välja schampo och balsam anpassade för färgat hår, eftersom de inte drar ut pigmenten på samma sätt.

VI REKOMMENDERAR

Kevin.Murphys hårinpackningar med färgpigment. De finns i fyra olika nyanser. Kom in till oss så hjälper vi dig att hitta rätt färg.

# 03 FÖR DIG MED HAIRTALK

Kan jag bada med mitt Hairtalk i saltvatten?

Vatten har ett högt ph värde och salt är uttorkande, så man bör inte doppa håret i saltvatten. Sätt upp håret i en hög tofs på huvudet eller ta i inpackning i längderna, gör en fläta och låt håret vara så hela dagen på stranden. På så sätt skyddar du och återfuktar håret på samma gång.


Hur gör jag om jag ska bada i en pool?

På samma sätt som i havet, men i poolen finns oftast klor som torkar ut och även drar koppar ur rören till poolen vilket kan missfärga håret. Även här rekommenderar vi ej att man doppar håret.


Vilka produkter kan jag använda för att skydda mitt Hairtalk under sommaren?

Hairtalk Conditioner spray är super återfuktande och kan med fördel användas varje dag. Den har även värmeskydd som skyddar håret vid styling. Hairtalk Conditioner spray lägger sig som en skyddande hinna runt håret, och håller hela dagen!

Hairtalk Repair cream är en superkur för håret efter långa dagar på stranden!


Hur påverkas fästena i sommarvärmen?

När det är varmt ute svettas man mer, så tvätta håret noggrant med Hairtalk schampo och rengör fästena ordentligt. Tänk också på att föna fästena torra efter duschen så håller de längre.


Vad kan jag göra om jag upplever att min färg förändras på mitt Hairtalk hår?

Ett hår som utsätts av sol bleks, vilket kan vara tråkigt om du färgar håret och gärna vill behålla din färg. Ett hår som sedan utsätts för saltvatten och klor blir lätt uttorkat och missfärgat. För att som blond bibehålla din kalla ton kan du enkelt köpa en specialdesignad silverinpackning hos oss på salongen. Ett intensivschampo en gång i veckan under sommaren kan hjälpa till för att rensa bort alla oönskade pigment ur håret, då är det lättare att få en fin och klar färg.

Tänk på att all typ av återfuktning är nyckeln. Så fort vi ger håret fukt så sluter det hårstrået och det suger ej åt sig av den yttre påverkan. Likaväl som du har en vattenflaska med i väskan så behöver du ha med dig en fuktspray!