DERMAPEN

VAD ÄR DERMAPEN?

Microneedling har gjort stor succé de senaste åren med mångsidiga resultat. Många känner till behandlingen som “dermapen™” vilket är märket på själva pennan och behandlingen heter microneedling. Microneedling används för en rad olika typer av hudproblem som huduppstramning- och föryngring,
fina linjer och rynkor, stora porer, oren hud, acne, milier, keratosis pilares, pigmenteringar, ärr – inklusive acne ärr, kirurgiska ärr och brännskador, hudbristningar alopecia. Tekniken brukar jämföras med fraktionerad laser men har en mycket kortare återhämtningstid och ger mindre biverkningar.

PRISLISTA

ANSIKTE - 2190 kr

45 min

I behandlingen ingår rengöring, hudanalys, peeling, microneedling, lugnande mask, avslutande produkter samt ett produktkit för de kommande 7 dagarna.

ANSIKTE + HALS + DEKOLLETAGE - 3290 kr

1 tim 15 min

I behandlingen ingår rengöring, hudanalys, peeling, microneedling, lugnande mask (ansikte), avslutande produkter samt ett produktkit för de kommande 7 dagarna.

ANSIKTE + HALS - 2790 kr

1 tim

I behandlingen ingår rengöring, hudanalys, peeling, microneedling, lugnande mask (ansikte), avslutande produkter samt ett produktkit för de kommande 7 dagarna.

SPECIFIKT OMRÅDE - 990 kr

30 min

Specifikt område såsom mun, ögonområde, hals, händer. I behandlingen ingår rengöring, hudanalys, peeling, microneedling, lugnande mask (ansikte) samt avslutande produkter.

KUR OM 3 BEHANDLINGAR

En kur på 3 behandlingstillfällen. I behandlingen ingår rengöring, hudanalys, peeling, microneedling, lugnande mask, avslutande produkter samt ett produktkit för de kommande 7 dagarna.

Bokas endast via telefon eller på plats i salongen.

Kur Ansikte - 5590 kr (du spar 980 kr)
45 min / behandling

Kur Ansikte + Hals - 7090 kr (du spar 1280 kr)
60 min / behandling

Kur Ansikte + Hals + Dekolletage - 8390 kr (du spar 1480 kr)
60 min / behandling

ATT TÄNKA PÅ FÖRE OCH EFTER DIN BEHANDLING

INNAN DU GÖR MICRONEEDLING

Du bör undvika solning, intensiv träning, andra hudbehandlingar, starka hudvårdsprodukter (retinol, aha-syror), allt för het dusch, bad eller bastu, bad i hav eller swimmingpool och spraytanning.

Ta inte på dig en alltför stram tröja, ex. polotröja innan din behandling. Tänk även på om du har halsduk eller liknande med dig att inte ta på den för att undvika att det kommer upp i ansiktet direkt efteråt.

EFTER DIN BEHANDLING

Efter en avslutad behandling ska man undvika att vidröra det behandlade området inom de första timmarna.

Du kan direkt efter behandling återgå till normala aktiviteter men oftast syns en lätt rodnad och under första dagarna efter din behandling kan man uppleva torrhet, flagande, lätt rodnad och lite svullnad, vilket är helt normalt och helt individuellt.

Under de första 24 timmarna ska du tänka på att inte bada/duscha det behandlade området, byta till rena handdukar och örngott och inte använda makeup.

Under följande 48 timmarna ska du tänka på att inte vistas i direkt solljus (använd alltid SPF i solen), undvika hård fysiskt träning, inte bada bastu, jacuzzi, swimmingpool, vaxa, raka eller använda brun-utan-sol på behandlat område.

Med sig hem får man ett 7-dagarskit (från Dermaceuticals) för optimalt resultat och att tänka på första dygnet är att inte röra ansiktet eller tvätta sig på kvällen. Under 24-48 timmar ska man även undvika hård fysisk ansträngning (svettning), bastubad och direkt solexponering då huden blir lite känslig. Att rekommendera är att använda högt solskydd efter första veckan med hemmakitet.

FRÅGOR & SVAR

SÅ FUNGERAR DERMAPEN/MICRONEEDLING

Dermapen/Microneedling är en behandlingsteknik som använder sig av 12 sterila och tunna nålar för att vertikalt penetrera huden genom ett vibrerande nålhuvud.  Behandlingen gör små mikroskopiska nålstick i huden för att föryngra, släta ut, stimulera nytt kollagen och även behandla ärr och vitiligo. Behandlingen orsakar en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Som en naturlig reaktion vill kroppen reparera skadan vilket innebär att tillväxtfaktorer frigörs och huden börjar producera nytt kollagen. Det bildas även nya kapillärer i huden. Resultatet blir en föryngring av huden samt en förbättring av hudens struktur och kondition. Den skapar även mikrokanaler som optimerar penetration av fukt och serum.

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR BEHÖVER JAG GÖRA?

I en kur rekommenderas 3-6 behandlingar med 3-6 veckors mellanrum, men även enstaka behandlingar kan ge resultat, beroende på vad man vill behandla. Detta kommer du och din behandlare fram till tillsammans hos oss.

NÄR SER JAG RESULTAT?

Alla personer har individuell läkning vilket gör att resultatet blir olika för olika personer. Vissa personer ser resultat efter enstaka behandlingar men vi rekommenderar minst 3 behandlingar.

HUR KÄNNS BEHANDLINGEN?

Vid behandling med de minsta nåldjupen känns det ytterst lite, om man går djupare känns det mer, men ingen bedövning brukar behövas. Det kan svida och bränna lite men det är väldigt individuellt.

HUR SER MAN UT EFTER BEHANDLINGEN?

Rodnad och/eller svullnad ser man ofta i 12-48 timmar beroende på hur känslig huden är. Det kan också hetta eller svida i ansiktet. De flesta kan återgå till normala aktiviteter dagen efter behandlingen. Man är fullt återställd inom 4-5 dagar.

HUR LÅNG TID TAR BEHANDLINGEN?

Själva behandlingen går väldigt fort och det behövs ingen bedövning som vissa andra pennor kan behöva.

FINNS DET BIVERKNINGAR?

Hyperpigmentering kan alltid uppstå efter behandling – har man tidigare fått detta eller har anlag för hormonella pigmenteringar är risken större. Vi rekommenderar solskydd.